Za ove sokove neophodan je sokovnik. Količina iz recepta je dovoljna za 1 osobu.
Celulozni deo povrća koji otpadne nemojte bacati. Možete napraviti salatu: začiniti je limunom, posoliti i pomešati sa nekim od namaza ili pavlakom. Dok se ne naviknete na ove sokove možete pripremati polovinu ili trećinu količine koja je predviđena receptima. Ovim sokovima se može dodati kokošije jaje ili jaje prepelice.
Koktel šargarepa
3 veće šargarepe
½ veze peršunovog lista
1 cvekla
1 celer
zaslađivač - po želji
1 veći koren peršuna
Povrće dobro oprati i očistiti, iseći na manje komade i iscediti kroz sokovnik. Dodati limun i zaslađivač. Dobro razmutiti da se med potpuno rastopi. Piti polako, gutljaj po gutljaj u toku 20 min.
Pročitajte 8 razloga zbog kojih trebate piti sok od cvekle.
Paradajz đus
3 veća paradajza
1 keleraba
1 veći krastavac
malo bibera
1 mala cvekla
Po želji: malo soli
Povrće dobro oprati i očistiti. Iscediti kroz sokovnik i začiniti.
Crveni miks
4 velike šargarepe
nekoliko kapi limunovog soka
2 cvekle
4 - 5 cvetova karfiola
1 celer - po želji
Povrće dobro oprati i očistiti, ne treba guliti, samo iseći krajeve. Iscediti kroz sokovnik i začiniti limunom. Ovu kombinaciju možete pripremati i sa dodatkom celera - 1 celer na postojeći recept.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: zdravaishrana.net
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu