Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NE PEČE SE I BRZO SE PRIPREMA: Šumadijska torta sa rakijom za kojom turisti lude

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Ova torta je poznata po sastojcima vezanim za našu tradiciju, a o njenom ukusu se priča...

 Izvor: Profimedia/Shutterstock

Ova torta je tradicionalni slatkiš iz Šumadije, koji karakterišu namirnice koje su upravo sa ovog područja, suve šljive, med, rakija prepečenica... Vole je svi putnici namernici, a pošto se jednostavno priprema, ovo je prava prilika da obradujete najmilije

Potrebno je:

10 palačinki, 300 g mlevenih oraha, 100 ml bagremovog meda, 100 ml mleka, 500 g suvih šljiva, 50 ml rakije prepečenice, 150 ml slatke pavlake, 4 belanca, 250 g šećera, kesica vanilin šećera

Pročitajte i Šta se jelo na dvoru Nemanjića

Priprema:

Orahe prelijte vrućim mlekom, dodajte med i vanilin šećer. Zatim dodajte 400 grama sitno sečenih šljiva koje ste prethodno prelili rakijom. Kada se fil ohladi, dodajte ulupanu pavlaku i filujte palačinke, te ih slažite jednu na drugu kao tortu.

Belanca i šećer dobro umutite u čvrsti sneg i premažite celu tortu i ukrasite preostalim suvim šljivama iz prepečenice. Tortu zatim stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni, pecite oko četiri minuta da blago porumeni i dobije vatrenu boju.

Možete je ukrasiti orasima i čokoladom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: srbijuvolimo.rs

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti