U pivu su uživali Vavilonci pre nekih sedam hiljada godina jednako kao što mnogi od nas to čine danas...
Da je pivo zdravo i da se konzumiranjem umerenih količina piva mogu preduprediti mnoge bolesti mišljenje je većine lekara, a da je ovo osvežavajuće piće višestruko korisno i u kuhinji uverili su nas vrsni kuvari.
Pročitajte i 8 blagodeti piva
Ako vas je mesarski pripravnik ''obradovao'' tvrdim mesom za čiju pripremu nemate letnji dan do podne, meso ćete omekšati ukoliko ga isečete na komade i prelijete pivom, te ostavite da odstoji oko jedan čas.
Ili, još bolje, ako jelo planirate da pripremate sutradan, znajte da je meso koje je u frižideru prenoćilo naliveno pivom, mnogo mekše i ukusnije. Međutim, ukoliko se setite piva tek nakon što ste meso već stavili na vatru, nećete pogrešiti ako tokom krčkanja, meso po malo zalivate pivom...
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: kuhinjica.rs
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi