Sastojci:
- 2 cela jaja
- 1 šoljica šećera
- 1 šoljica mlevenih oraha
- 1 šoljica griza
- ½ šoljice ulja
- 2 kašike glatkog brašna
- 2 oguljene i rendane jabuke
Jaja sa šećerom umutite mikserom u glatku smesu, potom u nju dodajte ulje i lagano izmiksajte. Ručno umešajte griz i orahe, dodajte jabuke i po želji grožđice koje ste prethodno namočili u mleku.
Brašno izmešajte s praškom za pecivo i naspite u smesu, potom na kraju lagano sipajte mleko i sve dobro izmešajte. Smesu prelijte u okrugli ili četvrtasti kalup i pecite pola sata u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Savet: Po želji gotov kolač možete posuti šećerom u prahu ili ako imate ostatke čokolade za kuvanje napravite glazuru: 100 g čokolade rastopite na pari i dodajte malo maslaca i tople vode dok ne dobijete tečnu gustu smesu. Glazuru prelijte po kolaču dok je još vruć.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: Zadovoljna
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom