1.Pileće belo meso iseći na kockice i propržiti na polovini ulja, da porumeni. Izvaditi rešetkastom kašikom na tanjir. Dodati ostatak ulja i na njemu propržiti luk, pa dodati šampinjone isečene na listove ili bukovače isečene na komadiće, i sve dinstati dva-tri minuta. Zatim dodati šargarepu isečenu na tanje kolutove i pirinač, pa ponovo pržiti oko pet minuta, uz stalno mešanje.


Sastojci:

250 g pečuraka (bukovača ili šampinjona)
250 g pilećeg belog mesa
220 g integralnog basmati pirinča
150 g crnog luka
120 g šargarepe (dve srednje)
50 g ulja od semenki grožđa
1 litar domaće pileće ili juneće supe, ili 1 l vode sa kockom za supu
so, biber, lovorov list, začini po ukusu

2.Dodati meso i supu (ili u 1 litar ključale vode staviti kocku za supu i sačekati da se rastvori), začiniti i promešati, pa presuti u vatrostalnu posudu ili dublji pleh. Staviti u rernu zagrejanu na 250 stepeni. Posle 15 minuta smanjiti temperaturu na 200 stepeni i peći još oko 45 minuta dok pirinač ne postane mek i sva tečnost ne ispari. Poslužiti toplo, uz zelenu salatu ili salatu od rukole.