1.Pileće belo meso iseći na kockice i propržiti na polovini ulja, da porumeni. Izvaditi rešetkastom kašikom na tanjir. Dodati ostatak ulja i na njemu propržiti luk, pa dodati šampinjone isečene na listove ili bukovače isečene na komadiće, i sve dinstati dva-tri minuta. Zatim dodati šargarepu isečenu na tanje kolutove i pirinač, pa ponovo pržiti oko pet minuta, uz stalno mešanje.
2.Dodati meso i supu (ili u 1 litar ključale vode staviti kocku za supu i sačekati da se rastvori), začiniti i promešati, pa presuti u vatrostalnu posudu ili dublji pleh. Staviti u rernu zagrejanu na 250 stepeni. Posle 15 minuta smanjiti temperaturu na 200 stepeni i peći još oko 45 minuta dok pirinač ne postane mek i sva tečnost ne ispari. Poslužiti toplo, uz zelenu salatu ili salatu od rukole.
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu