1. Pomešajte u šerpi šećer, brašno i so. Postepeno umešajte mleko i promešajte.
2. Smesu kuvajte na umerenoj vatri dok ne počne da vri. Kuvajte još dva minuta dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre da se malo ohladi.
3. Malo smese s mlekom dodajte umućenim jajima, promešajte, pa sve vratite u smesu. Mešajte i kuvajte na umerenoj temperaturi dok ne dostigne temperaturu od 160 stepeni ili ne počne da se zadržava na poleđini metalne kašike. Umešajte sir dok se ne otopi.
4. Sklonite sa vatre. Brzo ohladite tako što ćete šerpu staviti u posudu s ledenom vodom i mešajte sladoled dva minuta. Umešajte ekstrakt vanile. Preko sladoleda stavite plastičnu foliju da se ne stvori kora i stavite da se hladi nekoliko sati u frižideru.
5. Kad se smese ohladi, dodajte maline i slatku pavlaku i promešajte. Stavite u posude i zaledite.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem