1. Rernu zagrejati na 200 stepeni. Meso oprati i osušiti. Istrljati ga solju i biberom.
2. Margarin zagrejati u šerpi, pa meso sa obe strane ispržiti. Doliti 150 ml piva. Zatim dinstati meso u rerni oko 20 minuta. Povremeno prelivati sosom od pečenja.
3. Krompire prepoloviti. Šargarepu oprati, oguliti i iseći na tanke kolutove. Mladi luk oprati, očistiti i iseći na tanke kolutove. Povrće dodati pečenju i uz često okretanje dinstati. U to dodati šećer i supu. Pečenje dalje dinstati 60 minuta. Povremeno prelivati sosom od pečenja.
4. Temperaturu povisiti na 220 stepeni. Meso peći još 15 minuta. Pritom povremeno prelivati preostalim pivom. Meso i povrće izvaditi iz pleha i ostaviti na toplom mestu. Sos od pečenja u šerpici još malo kuvati i začiniti limunovim sokom, krupnim šećerom, i kajen biberom. Pečenje iseći i servirati sa povrćem i sosom.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus