1. Rernu zagrejati na 200 stepeni. Meso oprati i osušiti. Istrljati ga solju i biberom.


Sastojci:

1,2 kg ćerećih prsa za rolat
so, biber
50 g margarina
300 ml piva
600 g malih dobro skuvanih krompira
300 g šargarepe
300 g mladog luka
kašičica šećera
500 ml pileće supe
kašika limunovog soka
krupni šećer
kajen biber

2. Margarin zagrejati u šerpi, pa meso sa obe strane ispržiti. Doliti 150 ml piva. Zatim dinstati meso u rerni oko 20 minuta. Povremeno prelivati sosom od pečenja.

3. Krompire prepoloviti. Šargarepu oprati, oguliti i iseći na tanke kolutove. Mladi luk oprati, očistiti i iseći na tanke kolutove. Povrće dodati pečenju i uz često okretanje dinstati. U to dodati šećer i supu. Pečenje dalje dinstati 60 minuta. Povremeno prelivati sosom od pečenja.

4. Temperaturu povisiti na 220 stepeni. Meso peći još 15 minuta. Pritom povremeno prelivati preostalim pivom. Meso i povrće izvaditi iz pleha i ostaviti na toplom mestu. Sos od pečenja u šerpici još malo kuvati i začiniti limunovim sokom, krupnim šećerom, i kajen biberom. Pečenje iseći i servirati sa povrćem i sosom.