1. Tikvice operite, ogulite i isecite na pola. Svaki komad izdubite.
2. Iseckajte sitno crni luk, propržite ga na zagrejanom ulju, dodajte meso i pržite još oko 15 minuta, posolite i pobiberite.
3. Kada se ohladi dodajte jaje i očišćen i opran pirinač.
4. Napunite tikvice i poređajte ih u šerpu. Pažljivo nalijte vodom i kuvajte u poklopljenom loncu dok ne omekšaju.
5. Od ulja i brašna napravite zapršku i dodajte u tikvice, pa kuvajte još nekoliko minuta. Punjene tikvice poslužite uz kiselu pavlaku.
Izvor: Blic
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus