1. U veću šerpu staviti batake i karabatake i sipati vodu da ih dobro prekrije. Kuvati na srednjoj temperaturi oko pola sata, za to vreme meso će biti skoro na pola kuvano.


Sastojci:

400 g mlade boranije

1 glavica crnog luka

2 pileća bataka i 2 karabataka

3 čena belog luka

4 veća bela krompira

mešavina biljnih začina

biber

peršun

1 kašičica brašna

2. Za to vreme crni luk sitno iseckati, a boranju oprati, očistiti i svaki komad nožem prepoloviti. 

3. Kada je meso napola kuvano, u šerpu dodati crni i sitno seskani beli luk i pripremljenu boraniju.

4. Krompir oljuštiti i iseći na kockice, a zatim i njega dodati u šerpu sa piletinom i boranijom. Sve to začiniti začinima po ukusu, pobiberiti i dodati peršun, a zatim poklopiti i ostaviti da se krčka na tihoj vatri uz povremeno mešanje.

5. Na tihoj vatri krčkajte sastojke uz povremeno mešanje, dok meso ne omekša.

6. Kuvati još oko 40-ak minuta. Kada i boranija i meso budu bili kuvani dodati 1 kašičicu brašna koju ste prethodno razmutili u malo vode. Dobro promešati i kuvati još 5 minuta, a zatim skloniti sa vatre i pre služenja ostaviti da se malo prohladi.

7. Služiti toplo uz neku kiselu salatu ili šolju soka od paradajza.

Izvor: skuvajme.com