1. U veću šerpu staviti batake i karabatake i sipati vodu da ih dobro prekrije. Kuvati na srednjoj temperaturi oko pola sata, za to vreme meso će biti skoro na pola kuvano.
2. Za to vreme crni luk sitno iseckati, a boranju oprati, očistiti i svaki komad nožem prepoloviti.
3. Kada je meso napola kuvano, u šerpu dodati crni i sitno seskani beli luk i pripremljenu boraniju.
4. Krompir oljuštiti i iseći na kockice, a zatim i njega dodati u šerpu sa piletinom i boranijom. Sve to začiniti začinima po ukusu, pobiberiti i dodati peršun, a zatim poklopiti i ostaviti da se krčka na tihoj vatri uz povremeno mešanje.
5. Na tihoj vatri krčkajte sastojke uz povremeno mešanje, dok meso ne omekša.
6. Kuvati još oko 40-ak minuta. Kada i boranija i meso budu bili kuvani dodati 1 kašičicu brašna koju ste prethodno razmutili u malo vode. Dobro promešati i kuvati još 5 minuta, a zatim skloniti sa vatre i pre služenja ostaviti da se malo prohladi.
7. Služiti toplo uz neku kiselu salatu ili šolju soka od paradajza.
Izvor: skuvajme.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus