1. U veću šerpu staviti batake i karabatake i sipati vodu da ih dobro prekrije. Kuvati na srednjoj temperaturi oko pola sata, za to vreme meso će biti skoro na pola kuvano.
2. Za to vreme crni luk sitno iseckati, a boranju oprati, očistiti i svaki komad nožem prepoloviti.
3. Kada je meso napola kuvano, u šerpu dodati crni i sitno seskani beli luk i pripremljenu boraniju.
4. Krompir oljuštiti i iseći na kockice, a zatim i njega dodati u šerpu sa piletinom i boranijom. Sve to začiniti začinima po ukusu, pobiberiti i dodati peršun, a zatim poklopiti i ostaviti da se krčka na tihoj vatri uz povremeno mešanje.
5. Na tihoj vatri krčkajte sastojke uz povremeno mešanje, dok meso ne omekša.
6. Kuvati još oko 40-ak minuta. Kada i boranija i meso budu bili kuvani dodati 1 kašičicu brašna koju ste prethodno razmutili u malo vode. Dobro promešati i kuvati još 5 minuta, a zatim skloniti sa vatre i pre služenja ostaviti da se malo prohladi.
7. Služiti toplo uz neku kiselu salatu ili šolju soka od paradajza.
Izvor: skuvajme.com
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno