1. Pomešajte sve sastojke za fil i po želji posolite. Napravite od smese dva valjka i stavite u frižider da se stegnu. Možete napraviti i do tri dana unapred. Kada se smesa dobro stegne, podelite na 8 jednakih delova.
2. Stavite piletinu na dasku za sečenje i oštrim nožem napravite "džepove". Pazite da ne preobijete drugu stranu šnicle, jer će tu izaći puter.
3. U svaki džep stavite deo smese sa puterom. Pritisnite blago rukama.
4. Pomešajte parmezan i prezle i stavite u tanjir. U drugi tanjir stavite jaja. U treći tanjir stavite brašno, papriku i malo soli. Svaku punjenu šniclu najpre umočite u brašno, zatim jaja i na kraju u prezle. Svaku šnicle umočite dva puta istim redosledom, tako će šnicle biti hrskavije, i puter neće iscureti. Šnicle zatim stavite u frižider da se hlade bar sat vremena pre pripreme.
5. Rernu zagrejte na 180 stepeni. U tiganj stavite ulje i pržite šnicle 2-3 minuta sa svake strane dok ne poprime zlatnu boju. Šnicle zatim stavite u pleh za pečenje, obložen papirom za pečenje ili ga nauljite. Pecite šnicle 20-25 minuta.
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu