1. Pileći file i paprike isecite na tračice, a šargarepu i tikvicu narendajte.


Sastojci:

500 g pilećeg fileta
3 paprike: crvena, zelena i žuta
1 šargarepa
1 tikvica
soja sos
ananas
sok od ananasa
paradajz sos
đumbir
muskatni oraščić
susamovo ulje
sirće od pirinča
ljubičasti luk
beli luk
so, biber
tabasko
pirinčani rezanci 

2. U vok (posuda) na malo susamovog ulja propržite luk sečen na tračice i sitno seckan beli luk.

3. Kad luk zažuti, dodajte mu piletinu i sve zajedno zalijte soja sosom. Nakon nekoliko minuta dodajte paprike, zatim šargarepu i tikvicu, i 3 kašike paradajz sosa, a po potrebi i još soja sosa.

4. Sve zajedno kuvajte oko 10 minuta, zatim dodajte narendan đumbir, ananas koji ste prethodno isekli na kockice i 3 kašike soka od ananasa.

5. Posolite, pobiberite, dodajte kašiku pirinačanog sirćeta, malo tabaska i muskatnog oraščića.

6. Posebno skuvajte pirinčane rezance.

7. Rezance pomešajte s piletinom i povrćem i služite toplo.