1. Razmekšati pečurke u 375 ml mlake vode. Očistiti i iseckati šampinjone. Iseckati luk. Oprati rukolu.
2. Zagrejati puter, pa propržiti luk i šampinjone. Šnicle oprati, posušiti, posoliti i pobiberiti. U blenderu ili štap mikserom izmiksati luk i šampinjone, pa dodati rukolu i paštetu. Premazati šnicle filom, urolati i pričvrstiti čačkalicama.
3. Ispržiti rolnice na masti. Dodati razmekšane vrganje, zajedno sa vodicom u kojoj su stajali. Poklopiti, smanjiti vatru i krčkati 50 minuta. Na kraju umešati pavlaku i razmućeni gustin, pa ukuvati. Posoliti i pobiberiti pa servirati, po želji, uz bareno povrće ili testeninu. Ukrasiti peršunom.
Rolnice punjene pečurkama
Osim što jelu daje puniji ukus, rukola je i izuzetno je zdrava.
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus