1. Razmekšati pečurke u 375 ml mlake vode. Očistiti i iseckati šampinjone. Iseckati luk. Oprati rukolu.
2. Zagrejati puter, pa propržiti luk i šampinjone. Šnicle oprati, posušiti, posoliti i pobiberiti. U blenderu ili štap mikserom izmiksati luk i šampinjone, pa dodati rukolu i paštetu. Premazati šnicle filom, urolati i pričvrstiti čačkalicama.
3. Ispržiti rolnice na masti. Dodati razmekšane vrganje, zajedno sa vodicom u kojoj su stajali. Poklopiti, smanjiti vatru i krčkati 50 minuta. Na kraju umešati pavlaku i razmućeni gustin, pa ukuvati. Posoliti i pobiberiti pa servirati, po želji, uz bareno povrće ili testeninu. Ukrasiti peršunom.
Rolnice punjene pečurkama
Osim što jelu daje puniji ukus, rukola je i izuzetno je zdrava.
Još iz kategorije
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom