1. Pomešajte maslinovo ulje sa sokom od limuna i belog luka, u plitku posudu da bude pokrivena tunama u jednom sloju.
2. Posuti solju i biberom, pa dodati odreske tunjevine.
3. Rasuti preko biljaka i okrenuti šnicle i potopiti ih u marinadu. Ostaviti ih tako 1-2 sata.
4. Poređati šnicle u pleh.
5. Zagrejte rernu na 180 °C.
6. Staviti kocke krompira u mariniranu posudu i posuti po plehu.
7. Rasporedite ih ravnomerno, posuti preostalu marinadu i sa seckanim paradajzom na vrhu.
8. Sipajte toplu vodu u pečenja posudu.
9. Pecite tune u trajanju od 40 minuta.
10. Izvaditi tunu na tanjir i prekriti folijom.
11. Povećati temperaturu rerne na 200C, dodati malo tople vode za pečenje, ako je potrebno i kuvati krompir oko 15 minuta.
Služiti tunu i krompir smesu sa zelenom salatom, ako želite.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus