Ukoliko se bliži neki vama važan datum poput rođendana, godišnjice, slave..evo ideje za ukusnu poslasticu sa piškotama. Izgleda kao iz najlepših poslastičarnica a jednostavna je za pripremu. Ima dve vrste fila, a između svakog se maže sloj nutele. Prosto je savršena da je morate napraviti što pre.
Sastojci:
- 250 g piškota
- 150 ml mleka
Za fil:
- 500 ml slatke pavlake
- 100 g šećera u prahu
- 500 g maskarponea
- 80 g bele čokolade
- 400 g nutele
Za dekoraciju:
- 60 g crne čokolade
Priprema:
Uzmite duguljasti kalup za hleb i na dno stavite piškote koje ste prvo umočili u mleko. Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu. Dodajte maskarpone pa mutite i dalje. Podelite smesu na 2 dela i u jedan dodajte nutelu (150g), a u drugi istopljenu belu čokoladu. Ređajte: beli fil, nutela, crni fil, nutela, beli fil, nutela, crni fil, nutela i na kraju piškote. Stavite na 2 sata u frižider.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus