Toblerone su poznata švajcarska čokoladica koja se u originalu pravi sa bademom, ali danas postoji dosta verzija sa različitim sastocjima. Popularnost je stekla čim se pojavila zbog fantastičnog ukusa, a mi vam predlažemo da napravite domaće toblerone najlakše moguće. Potrebna su vam samo tri sastojka i malo vremena, a jeftinije su od kupovnih, a i ukusnije.
- Sastojci:
- 250 g čokolade
- 80-100 g meda
- 75 g badema
Priprema:
Čokoladu istopite na pari, pa u nju dodajte zagrejan med i lepo sjedinite. Nakon toga dodajte seckane bademe i opet dobro promešajte, da se svi sastojci sjedine. Zatim oblikujte trougao (da izgleda kao prave toblerone) i umotajte u providnu foliju. Stavite u frižider najmanje na 2 sata.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Sočni kolač od pistaća gotov za sat vremena
Piletina Stroganov za praznični ručak
Pileća vekna sa povrćem
Svečana kokos torta za drugi dan Uskrsa