Kada želite da se zasladite, a nemate puno vremena ni namirnica u kući, ovaj desert s jabukamaje uvek dobro rešenje. Malo podsećaju na tuhafije, ali se pune šećerom i posipaju cimetom. Posipaju se šećerom u prahu, a recept je jednostavan i praktičan, pa je dobro rešenje kada imate nenajavljenje goste.
Sastojci:
- 4 kisele jabuke
- 4 kašičice šećera
- 1/4 kašičice cimeta x 4
- šećer u prahu za posipanje
Recept za punjene jabuke posute šećerom:
Isecite gornje delove jabuka (ali ih ne bacajte), a potom uklonite semenke i deo oko njih. Stavite po kašičicu šećera u svaku jabuku pojedinačno, pa pospite malo cimeta preko. Jabuke zatvorite isečenim gornjim delovima. Pecite na 180°C oko 40 minuta. Pospite jabuke šećerom u prahu.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus