Sastojci:
- 250 g maskarpone sira
- 60 g šećera u prahu
- 150 g crne čokolade
- 300 ml hladne slatke pavlake
- Čokoladni komadići za dekoraciju (po želji)
Kako se pravi:
Ako ste ljubitelj brzih i ukusnih deserata, ovaj kremasti čokoladni mus sa maskarpone sirom je savršen za vas! Bogat, kremast, s naglašenim čokoladnim i mlečnim notama, ovaj desert se priprema u samo nekoliko minuta. Idealno je rešenje kada želite nešto slatko i luksuzno, ali bez previše truda. Sa samo nekoliko sastojaka, možete pripremiti savršen desert za sve prilike.
Koristite kvalitetnu crnu čokoladu sa visokim procentom kakaa za intenzivan ukus.
Po želji, možete dodati malo vanilin ekstrakta ili prstohvat soli kako biste pojačali čokoladni ukus.
Ako želite bogatiji desert, pospite kakao prahom ili dodajte malo lešnika ili badema za dodatnu teksturu.
Otopite crnu čokoladu u mikrotalasnoj. Ostavite da se malo prohladi.
U velikoj činiji umutite hladnu pavlaku mikserom dok ne dobijete čvrstu smesu. Ostavite sa strane.
U drugoj posudi pomešajte maskarpone sir i prosejani šećer u prahu. Mutite mikserom dok ne dobijete glatku i kremastu smesu. Dodajte otopljenu (ali malo ohlađenu) čokoladu u maskarpone smesu. Dobro izmešajte dok ne postane homogeno i bez grudvica. Postepeno dodajte umućenu pavlaku u smesu, lagano mešajući spatulom. Mešajte pažljivo kako bi smesa ostala lagana i vazdušasta.
Prebacite u čaše za serviranje. Ukrasite čokoladnim komadićima ili rendanom čokoladom po želji. Ovaj mus možete poslužiti odmah ili ga ostaviti u frižideru 30 minuta kako bi se dodatno stegao.
Salata od belog pasulja i ljutike za post na vodi
Posne ćufte od sočiva u belom sosu
Ćufte od patlidžana i sira
Lagana salata sa brokolijem i feta sirom
Posna čorba od šargarepe i crvenog sočiva