Sastojci:
- 3 kore za oblande
- 350 g čokoladnog keksa
- 650 g kuvanog kondenzovanog mleka
- 250 g putera
- 200 g pečenog kikirikija
Recept za oblande sa kikirikijem i čokoladnim keksom:
Kako biste napravili oblande, prvo pripremite fil tako što ćete pečeni kikiriki da sameljete. Na isti način malo zgnječite čokoladni kreker. Ne treba ga drobiti u vrlo sitne mrvice, treba da ostanu sitni komadi. Mikserom malo umutite puter sobne temperature, pa mu dodajte kuvano kondenzovano mleko. Sve umutite dok ne dobijete homogena masa.
U dobijeni kremu dodajte mleveni kikiriki i čokoladne krekere. Sve dobro izmešajte kašikom. Oblande isecite na 2 dela. Jednu oblandu premažite sa oko 3-4 kašike fila. Sve ravnomerno rasporedite. Pokrijte sledećim slojem oblande i opet premažite filom. Nastavite dok ne potrošite se sastojke.
Umotajte oblande u prozirnu foliju i okrenite je naopako da se bolje slepi. Stavite oblande u frižider da odstoje najmanje sat vremena. Izvadite iz frižidera i isecite na kriške. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i domaće oblande sa grizom.
Pročitajte kako se prave figaro sitni kolači sa orasima
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Salata od belog pasulja i ljutike za post na vodi
Posne ćufte od sočiva u belom sosu
Ćufte od patlidžana i sira
Lagana salata sa brokolijem i feta sirom
Posna čorba od šargarepe i crvenog sočiva