Sastojci:

  • 3 kore za oblande
  • 350 g čokoladnog keksa
  • 650 g kuvanog kondenzovanog mleka
  • 250 g putera
  • 200 g pečenog kikirikija
Zašto je dobro jesti kikiriki?

Kikiriki je savršen izvor vlakana, pa samim time pozitivno utiče na varenje i reguliše nivo šećera u krvi. Sadrži antioksidanse poput resveratrola, koji ima antiupalne i anti-kancerogene efekte.

Recept za oblande sa kikirikijem i čokoladnim keksom:

Kako biste napravili oblande, prvo pripremite fil tako što ćete pečeni kikiriki da sameljete. Na isti način malo zgnječite čokoladni kreker. Ne treba ga drobiti u vrlo sitne mrvice, treba da ostanu sitni komadi. Mikserom malo umutite puter sobne temperature, pa mu dodajte kuvano kondenzovano mleko. Sve umutite dok ne dobijete homogena masa.

U dobijeni kremu dodajte mleveni kikiriki i čokoladne krekere. Sve dobro izmešajte kašikom. Oblande isecite na 2 dela. Jednu oblandu premažite sa oko 3-4 kašike fila. Sve ravnomerno rasporedite. Pokrijte sledećim slojem oblande i opet premažite filom. Nastavite dok ne potrošite se sastojke.

Umotajte oblande u prozirnu foliju i okrenite je naopako da se bolje slepi. Stavite oblande u frižider da odstoje najmanje sat vremena. Izvadite iz frižidera i isecite na kriške. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i domaće oblande sa grizom.

Pročitajte kako se prave figaro sitni kolači sa orasima

BONUS VIDEO

Kolač čokoladne šišarke Izvor: Kolač čokoladne šišarke

StvarUkusa