Kolači koji se ne peku su idealne poslastice za sve prilike. Lako se prave, a i izgledom i neodoljivim ukusom mogu da pariraju čuvenim tortama, kao što je reform ili moskva šnit. Ovaj jednostavni kolač se pravi sa piškotama, voćnim i puding filom. Osvežavajuća je i kremasta, pa će se pojesti čim je poslužite.
Sastojci:
Za fil:
- 80 g pudinga od vanile
- 600 ml mleka
- 150 g šećera
- 120 g putera
Za voćni fil:
- 300 g bobičastog voća
- 100 g šećera
- 50 ml vode
- 25 g skroba
Još:
- 120 g piškota
- 200 ml mleka
- 100 g čokolade
Priprema:
Puding, mleko i šećer pomešajte, pa skuvajte. Konstantno mešajte dok se ne zgusne, pa dodajte puter i nastavite da mešate dok se sve ne sjedini. Sipajte u kalup koji ste obložili providnom folijom i ostavite da se ohladi pola sata u frižideru. Voće sipajte u šerpu i dodajte šećer. Kuvajte dok se ne sjedini, pa zatim dodajte skrob koji ste pomešali sa vodom. Dobro promešajte, još kratko kuvajte, pa prelijte preko fila od pudinga. Ohladite pola sata u frižideru. Preko poređajte piškote koje ste umočili u mleko i pokrijte providnom folijom. Ohladite u frižideru sat vremena. Okrenite uz pomoć tacne, tako da sada piškote budu na dnu. Čokoladu istopite, pa ukrasite kolač.