PODSEĆA NA RUSKE KAPE, ALI VAM ZA OVAJ KOLAČ BISKVIT NE TREBA: Mlečni puding uvaljajte u lešnik, pa prelijte čokoladom

Napravite ruske kape na drugačiji način, pomoću pudinga od mleka, a umesto kokosa koristite lešnik.

Printscreen/YT/Lina'nın Yemek Tarifleri

Kada želimo da spremimo neki novi slatkiš, onda se trudimo da pronađemo i napravimo nešto baš drugačije. Ako želite to i vi, pred vama je recept za kolač koji izgledom mnogo podseća na ruske šubare, ali se ipak razlikuje od njega. Ne treba da ga pečete, a ni jaja vam nisu potrebna, pošto nema biskvita. Umesto njega od mleka napravite puding koji ćete sipati u čaše i ostaviti u frižideru da se stegne. Za ostatak recepta, potreban vam je još samo lešnik i otopljena čokolada. Ako želite možete ga dekorisati pomoću pistaća.

Sastojci:

Za puding:

  • 1 šolja brašna 
  • 2 kašike skroba 
  • 1 šolja šećera 
  • 5 čaša mleka
  • 1 kašika putera
  • 1 pakovanje vanilin šećera

Još:

  • 1 šolja zdrobljenih lešnika
  • 100 ml čokolade

Priprema: