Fil od puding i karamelizovanih lešnika, čini ovaj kolač sa piškotama neodoljivim. Za današnji ručak možete da jedete hranu koja vam je preostala od Uskrsa, tako da ne morate da trošite vreme na kuvanje, a ako niste juče pravili kolače, danas obavezno počastite sebe ovom fantastičnom poslasticom.
Pročitajte i kako da napravite jeftiniju verziju maskarpone sira.
Sastojci:
Za fil:
- 1,2 l mleka
- 2 kesice pudinga od vanile
- 180 g šećera
- 20 g vanilin šećera
Još:
- 80 g šećera
- 30 ml vode
- 80 g lešnika
- 200 g maskarpone sira
- 250 ml slatke pavlake
- 300 g piškota
- 250 ml mleka
Priprema:
U pleh dimenzija 22x36 cm poređajte piškote koje ste umočili u mleko. Puding pomešajte sa litrom mleka, pa smesu sipajte u mleko koje je proključalo (200 ml). Dodajte šećer i vanilin šećer, pa kuvajte dok se ne zgusne. Pokrijte i ostavite da se ohladi, pa umutite.
Vodu i šećer pomešajte i kuvajte dok ne proključa, zatim dodajte lešnike. Kuvajte sve dok se malo n zgusne, a zatim stavite na providnu ili aluminijumsku foliju i u frižider na 25 minuta. Usitnite u blenderu, pa dodajte u puding i umutite. Dodajte u smesu umućen maskarpone, pa sjedinite špatulom. Sipajte fil preko piškota. Preko stavite još jedan red piškota. Stavite u frižider na 2 sata. Ukrasite istopljenom čokoladom.
Izvor: Stvar ukusa