Prošli su praznici i zima i polako prelazimo na laganiju hranu koja ne pada teško na stomak. Tu spadaju i osvežavajući deserti koji se lako pripremaju. Torte koje spadaju u klasike i koje svi vole su ukusne, ali kada su vrućine, nije baš praktično dugo stajanje pored šporeta i kuvanje filova ili patišpanja.
Tada nastupaju brze kremaste poslastice koje se lako i brzo prave i još brže pojedu.
Sastojci:
- 600 ml mleka
- 3 kašike šećera
- 3 kašike kukuruznog skroba
- vanilin šećer
- 300 ml slatke pavlake
- 100 g šećera u prahu
- keks
- rendana čokolada
Priprema:
U mleko dodajte šećer, vanilin šećer i kukuruzni skrob, pa promešajte. Stavite da kuva i neprestano mešajte dok se ne zgusne. Pokrijte i ostavite da se ohladi. Slatku pavlaku umutite sa šećerom, pa dodajte u ohlađeni fil koji ste prethodno umutili i sve sjedinite mikserom. U vatrostalnu posudu po dnu poređajte keks koji ste umočili u mleko, pa fil, keks, fil i još jednom keks, pa fil. Pospite rendanom čokoladom i ostavite da se ohladi.
Izvor: Stvar ukusa