Visoke temeprature zahtevaju osvežavajuće poslastice. Čokoladnim kolačima niko ne može da odoli, ali na proleće i leto, svi više vole lagane i jednostavne poslastice bez pečenja. Zato neka sladoled torta bude vaš prvi izbor, a savršen spoj čokolade i vanile će vas oduševiti.
Sastojci:
- 500 ml slatke pavlake
- 100 ml mleka
- 200 g mlečne čokolade
- 3 kašike šećera
- 1 kesica vanilin šećera
Priprema:
Mleko (80 ml) pomešajte sa vanilin šećerom i šećerom, a u drugoj posudi sjedinite preostalo mleko (20 ml) i čokoladu (100 g). Kuvajte na pari, uz mešanje. Umutite slatku pavlaku. Trećinu umućene pavlake sipajte u mleko sa vanilom i dobro promešajte, a preostalu u čokoladu, pa opet dobro promešajte. Kalup obložite providnom folijom, pa sipajte fil sa čokoladom. Stavite u zamrzivač. Otopite preostalu čokoladu (100 g). Kada izvadite tortu, sipajte pola otopljene čokolade, pa opet stavite u zamrzivač da se stegne. Zatim rasporedite vanila fil, opet u zamrzivač i na kraju preostalu istopljenu čokoladu. Držite u zamrzivaču, a kada budete posluživali, pomoću tanjira okrenite na drugu stranu, ali nije obavezno.
Izvor: Stvar ukusa