TIRAMISU KAO IZ NAJSKUPLJIH SVETSKIH RESTORANA: Potrošićete samo 10 minuta - super je kada vam banu iznenadni gosti

Jedan od najlakših recepata za čuveni tiramisu.

Printscreen/YT/ Bigger Bolder Baking

Tiramisu je najpoznatiji italijanski desert koji obožava ceo svet. Zbog svoje jednostavne pripreme i kremaste teskture popularan je među svim generacijama. Spoj kafe, piškota, maskarpone sira i kakaoa je pun pogodak. Kada vam banu gosti, spremite najpoznatiji kolač za samo 10 minuta. 

Ako vam je maskarpone skup, možete ga napraviti kod kuće od 2 jednostavna sastojka. 

Sastojci:

  • 225 ml slatke pavlake
  • 225 g maskarpone sira 
  • 71 g šećera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1 kašika likera (opciono, ali ukusno)
  • 450 ml kafe, sobne temeprature 
  • 1 pakovanje piškota 
  • kakao 

Priprema:

Umutite slatku pavlaku, sa šećerom i vanilom. Zatim dodajte maskarpone i liker i nastavite da mutite. Napravite kafu (1 kašičica nes kafe i vrela voda), pa umočite piškote i ređajte u tepsiju. Nemojte da držite keks predugo u kafi kako se ne bi raspao. Preso stavite fil, pa opet piškote i fil dok ne utošite materijal. Poslednji red treba da bude fil. Preostali fil sipajte u špric za kolače i dekorišite tiramisu. Zatim pospite kakao preko. 

Izvor: Stvar ukusa