Kada dođe lepo vreme više nam prijaju voćne torte koje se brzo spremaju. Pečenje kora i dugo kuvanje filova, kao i teški sastojci nisu idealno rešenje za vrućine, pa vam mi predlažemo da isprobate ovaj recept. Ako volite da jedete kolače i torte, a uživate i u spremanju istih, onda napravite voćnu tortu koja će vas osvežiti. Kombinacija keksa, jagoda i jogurta je prosto savršena i oduševiće svakoga. Ako volite voćne torte nema sumnje da će ovaj recept biti vaš izbor, pogotovo što ne morate da palite rernu.
Sastojci:
- 320 g keksa
- 300 g jagoda
- 50 g šećera u prahu
- 350 g jogurta od jagode
- 200 ml slatke pavlake
Recept za voćnu tortu sa piškotama:
U posudi pomešajte jagode (300 g), izlomljeni keks, jogurt sa ukusom jagode i šećer u prahu. Sve dobro sjedinite, pa utisinite u kalup prečnika 20 cm. Lepo poravnajte i stavite u frižider. Umutite slatku pavlaku i premažite tortu, pa vratite u frižider na 2 sata. Ukrasite seckanim jagodama.
Pročitajte i ovo: Voćna torta sa piškotama
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.