Prosejati brašno i prašak za pecivo. Izlupati jaja i odvojiti žumanca od belanaca. Od belanaca umutiti čvrst sneg. Zatim u posebnu činiju mikserom izmutiti žumanca, šećer i razmekšali maslac. Lagano u penu od belanaca usuti umućena žumanca i ostale sastojke, kakao, koru limuna i brašno. Dobro izmešati, usuti u kalup.ubaciti trešnje i peći. Posebno otopiti crnu čokoladu i preliti kuglof.
Čokoladni kuglof
Čokoladni kuglof je poslastica kojoj se svi raduju. Osim što je fantastično sočna i ukusna, dekorativna je za svaku svečanu trpezu.
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus