Sastojci:

Za fil:

  • 600 ml slatke pavlake
  • 250 g maskarponea na sobnoj temperaturi
  • 75 g žutog šećera
  • 2 kašike soka od višanja
    1 kašičica ekstrakta vanile

Za patišpanj:

  • 200 ml sveže skuvane kafe, prohlađene
  • 100 ml soka od višanja
  • 250 g piškota (35-40)

Za ukrašavanje:

  • 25 g crne čokolade
  • 1 kašika kakao praha
  • 40 višanja, proceđenih

Recept za tiramisu sa višnjama:

Kako biste napravili ovaj tiramisu, prvo napravite fi. Pomešajte slatku pavlaku, maskarpone, žuti šećer, sok od višnje i vanilin ekstrakt i mutite mikserom lagano prvih 10 sekundi, dok se sve ne sjedini. Nakon toga mutite srednjom brzinom, dok ne dobijete čvrst sneg. Ostavite u frižideru dok pravite patišpanj.

Za patišpanj sipajte kafu u veliku posudu. Umešajte sok od višnje i promešajte. Jednu po jednu piškotu umočite u ovu tečnost i prevrnite po 4 puta, a zatim ostavite da se natapa po 3 sekunde sa svake strane. Stavite u posudu za serviranje tako da cela podloga bude pokrivena.

Uzmite 12 trešanja i ravnomerno ih rasporedite po površini piškota. Nanesite polovinu svog fila i poravnajte nožem. Ponovite sa još jednim slojem piškota, višanja i krema. Ukrasite sa još 12 višanja i rendanom čokoladom, pa odozgo prosejte kako prah. Ostavite u frižideru preko noći. Možda ćete želeti da napravite i najbolji posni tiramisu.

Pročitajte recept za kremasti tiramisu rolat

BONUS VIDEO

Instagram/giallozafferano Recept za čizkejk tiramisu

StvarUkusa