Sastojci:
Za fil:
- 600 ml slatke pavlake
- 250 g maskarponea na sobnoj temperaturi
- 75 g žutog šećera
- 2 kašike soka od višanja
1 kašičica ekstrakta vanile
Za patišpanj:
- 200 ml sveže skuvane kafe, prohlađene
- 100 ml soka od višanja
- 250 g piškota (35-40)
Za ukrašavanje:
- 25 g crne čokolade
- 1 kašika kakao praha
- 40 višanja, proceđenih
Recept za tiramisu sa višnjama:
Kako biste napravili ovaj tiramisu, prvo napravite fi. Pomešajte slatku pavlaku, maskarpone, žuti šećer, sok od višnje i vanilin ekstrakt i mutite mikserom lagano prvih 10 sekundi, dok se sve ne sjedini. Nakon toga mutite srednjom brzinom, dok ne dobijete čvrst sneg. Ostavite u frižideru dok pravite patišpanj.
Za patišpanj sipajte kafu u veliku posudu. Umešajte sok od višnje i promešajte. Jednu po jednu piškotu umočite u ovu tečnost i prevrnite po 4 puta, a zatim ostavite da se natapa po 3 sekunde sa svake strane. Stavite u posudu za serviranje tako da cela podloga bude pokrivena.
Uzmite 12 trešanja i ravnomerno ih rasporedite po površini piškota. Nanesite polovinu svog fila i poravnajte nožem. Ponovite sa još jednim slojem piškota, višanja i krema. Ukrasite sa još 12 višanja i rendanom čokoladom, pa odozgo prosejte kako prah. Ostavite u frižideru preko noći. Možda ćete želeti da napravite i najbolji posni tiramisu.
Pročitajte recept za kremasti tiramisu rolat
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Najjednostavnija plazma torta od samo 4 sastojka
Šampinjoni punjeni orasima za posno slavsko predjelo
Recept za svinjsko pečenje za Božić
Posni rolat sa keksom i kafom za Badnji dan
Korpice punjene piletinom i šampinjonima