Sastojci:

  • 1 litar mleka
  • 150 g šećera
  • 1 šolja brašna
  • 60 g putera
  • 1-2 šolje kokosa
  • 1 kašičica vanilinog šećera

Sos od višanja:

  • 500 g višanja
  • 1 kašika kukuruznog skroba
  • 2 kašike brašna
  • pola šolje šećera

Kako se prave kokos štrudlice:

Na dno pleha od rerne pospite kokos da prekrije dno, pa utapkajte kašikom. U mleko umešajte šećer i brašno pa stavite na ringlu i mešajte dok se ne zgusne. potom ubacite vanilin šećer i maslac i mešajte dok se ne otopi. Sipajte smesu preko kokosa i lepo poravnajte.

Napravite sos: Kuvajte višnje u šerpici dok ne puste sok, pa ih ocedite. U sok koji su pustile dodajte ostale sastojke i ukrčkajte na šporetu dok se ne zgusne. Na kraju vratite višnje unutra.

Prelijte preko mlečnog fila pa stavite pleh u frižider na 2 sata.Nakon toga isecite uzdužno na trake pa svaku traku na pola. Urolajte svaki isečeni deo u štrudlicu i služite.

Bonus video

TikTok/candy_healthy Kokos kolač