Sastojci:

Za patišpanj:

  • 6 kašika pekmeza od šljiva
  • 380 ml vode
  • 580 g brašna
  • 380 g šećera
  • 1 kesica cimeta
  • 1 kašičica praška za pecivo

Za premazivanje:

  • džem od šljiva

Za glazuru:

  • 90 g čokolade
  • 90 ml slatke pavlake

Recept za kolač medeno srce:

Kako biste napravili ovaj kolač zagrejte rernu na 180 stepeni. Sastojke za patišpanj sipajte u činiju i promešajte. U pleh prekriven papirom za pečenje izlijte smesu i pecite dok se ivice kolača ne odvoje od pleha. Kada je kolač gotov izvadite ga ih pleha i ostavite da se ohladi.

Isecite kolač horizontalno na pola. Prvi deo patišpanja stavite na tacnu pa je premažite džemom od šljiva, a zatim odozgo stavite drugu koru i nju takođe premažite džemom. Napravite glazuru i prelijte je preko kolača. Možda ćete želeti da napravite i čokoladne šišarke za prazničnu trpezu.

Pročitajte i kako se pravi novogodišnji kolač sa žele bombonama

BONUS VIDEO

Instagram/dilettasecco Recept za kolač od grčkog jogurta sa aromom limuna

StvarUkusa