Sastojci:
Za patišpanj:
- 6 kašika pekmeza od šljiva
- 380 ml vode
- 580 g brašna
- 380 g šećera
- 1 kesica cimeta
- 1 kašičica praška za pecivo
Za premazivanje:
- džem od šljiva
Za glazuru:
- 90 g čokolade
- 90 ml slatke pavlake
Recept za kolač medeno srce:
Kako biste napravili ovaj kolač zagrejte rernu na 180 stepeni. Sastojke za patišpanj sipajte u činiju i promešajte. U pleh prekriven papirom za pečenje izlijte smesu i pecite dok se ivice kolača ne odvoje od pleha. Kada je kolač gotov izvadite ga ih pleha i ostavite da se ohladi.
Isecite kolač horizontalno na pola. Prvi deo patišpanja stavite na tacnu pa je premažite džemom od šljiva, a zatim odozgo stavite drugu koru i nju takođe premažite džemom. Napravite glazuru i prelijte je preko kolača. Možda ćete želeti da napravite i čokoladne šišarke za prazničnu trpezu.
Pročitajte i kako se pravi novogodišnji kolač sa žele bombonama
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Najjednostavnija plazma torta od samo 4 sastojka
Zapečeni pileći file sa sirom i paradajzom
Slane rafaelo kuglice sa piletinom i kikirikijem
Recept za domaći jafa kolač
Kako da ćufte ostanu sočne i nakon prženja