Sastojci:
Za biskvit:
- 200 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 200 g šećera
- 200 g putera
- 4 jajeta
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Za premaz i dekoraciju:
- 180 ml slatke pavlake
- 2-3 kašike džema od jagoda
- Nekoliko svežih jagoda (po želji)
- Šećer u prahu (za posipanje)
Priprema:
Ovaj nežni i sočni kolač s mirisom vanile, bogat džemom od jagoda i kremastom pavlakom, pravo je osveženje za svaki dan, ali i sjajan dodatak svečanijem stolu. Priprema se brzo i jednostavno, a rezultat je lagan biskvit koji se topi u ustima. Idealno rešenje kad ti se jede nešto domaće i slatko – bez komplikacija.
Uključite rernu da se greje na 170°C.
Umutite puter sa šećerom dok ne postane penast. Dodajte jedno po jedno jaje, dobro muteći nakon svakog. Umešajte vanilu. Pomešajte brašno s praškom za pecivo, pa ga dodajte u smesu i sjedinite sve u glatko testo. Sipajte u prethodno podmazan i brašnom posut pleh. Pecite 20–25 minuta, proverite čačkalicom da li je gotov.
Ohladite biskvit, presecite na pola pa jedan deo premažite džemom od jagoda (preko džema stavite seckane jagode), pa umućenom slatkom pavlakom. Na kraju preklopite drugim biskvitom. Po želji, dekorišite svežim jagodama i pospite šećerom u prahu.
Bonus video
Svinjetina sa brokolijem i karfiolom u soja sosu
Hrskavi palenta štapići sa umakom od avokada
Mediteranski uštipci sa fetom i paradajzom
Pileća krilca u ulju od belog luka
Kokos praline sa 2 vrste čokolade