Sastojci:

  • 400 g univerzalnog brašna
  • 120 g nezaslađenog kakao praha
  • 1,5 kašičica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 180 g celih pistaća
  • 50 g putera, omekšanog
  • 180 g šećera
  • 2 velika jajeta
Zašto je korisno da jedete pistaće?

Pistaći su izuzetno bogati proteinima. Takođe imaju najveći procenat amino-kiselina razgranatog lanca. Imaju nizak glikemijski indeks, sadrže puno masti i kalorija. Sadrže različite količine rastovorljivih i nerastvorljivih vlakana. Sadrže vitamin B6.

Recept za čokoladne biskvite sa pistaćima:

Kako biste napravili ove biskvite, prvo zagrejte rernu na 190°C. Obložite pleh papirom za pečenje. U srednjoj posudi pomešajte brašno, kakao prah, prašak za pecivo i so.

Dodajte pistaće i promešajte. U mikseru pomešajte puter i šećer na srednjoj brzini 1,5 minut. Dodajte jaja, jedno po jedno. Dodajte suve sastojke i mešajte na maloj brzini dok se ne sjedine i ne dobijete testo.

Izvadite testo i rukama ga podelite na dva ili tri dela i oblikujte u dugačke, ravne oblike dužine oko 20 cm i širine 3,8 cm. Stavite na pleh obložen papirom za pečenje i pecite 20 minuta. Kada se dovoljno ohladi, isecite vekne na kriške debljine 1,2 cm (najbolje je koristiti nazubljeni nož za hleb).

Vratite biskvite na pleh. Pecite ih još 3-4 minuta sa svake strane, manje ako želite da budu mekši. Dobije se oko 24 komada. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i čokoladni biskviti sa orasima.

Pročitajte trik da ispečete savršeno okrugle biskvite

BONUS VIDEO

Recept za hladne biskvite od kokosa i grčkog jogurta Izvor: Recept za hladne biskvite od kokosa i grčkog jogurta

StvarUkusa