Sastojci:

  • 1 kašika kakao praha
  • 100 ml toplog mleka 
  • 150 g brašna 
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 150 g šećera 
  • 3 jajeta
  • 150 g omekšalog putera 
  • 200 g krema od pistaća 
  • Šaka mlevenih pistaća

Priprema:

Ako volite bogate čokoladne kolače, ali želite da ih podignete na viši nivo, ovaj recept će vam postati omiljen. Krem od pistaća donosi savršenu kontrastnu aromu uz kakao, dok mleveni pistaći daju fini hrskavi završetak. Sve se pravi bez komplikacija, a rezultat je pravi praznik za nepce.

Savet:

Ako nemate kupovni krem od pistaća, možete ga zameniti namazom od lešnika ili belom čokoladom, ali pistać pravi razliku.

U manjoj posudi pomešajte kakao prah i toplo mleko. Ostavite sa strane. U veću činiju stavite brašno, prašak za pecivo i šećer. Promešajte. Dodajte jaja i omekšali puter u istu posudu. Sipajte i smesu sa kakaom. Mutite mikserom na najmanjoj brzini oko 30 sekundi. Promešajte kašikom da se sastojci dodatno povežu. Ponovo kratko mutite 30 sekundi – da dobijete glatko testo. Sipajte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 175°C oko 30–35 minuta.

Izvadite iz rerne i još topli kolač izbockajte drškom varjače. Premažite kremom od pistaća dok je još topao, pa pospite mlevenim pistaćima.

Bonus video

00:28
najsočniji čokoladni kolač Izvor: instagram/fitwafflekitchen