Sastojci:

Za čokoladni sladoled:

  • 3 kašike nezaslađenog kakao praha
  • 45 g šećera u prahu
  • 150 g poluslatke čokolade (iseckane ili u komadićima)
  • 120 g slatke pavlake (tople)
  • 120 g slatke pavlake (hladne)

Za sklapanje:

  • 16 biskof keksića (8 za donju, 8 za gornju stranu)

Za čokoladni premaz:

  • 300 g poluslatke ili mlečne čokolade
  • 2 kašike biljnog ulja ili kokosovog ulja
  • Izmrvljeni biskof kolačići za posipanje (opciono)

Priprema:

Domaći sladoled na štapiću ne mora da bude komplikovan. Samo malo čokolade, keks i pavlaka – i za par sati u zamrzivaču imate savršen letnji desert.

Savet:

Najlakše je umakati štanglice u premaz tako što ih držite za štapić i radite brzo – da se sladoled ne otopi.

U manjoj činiji pomešajte kakao i šećer u prahu. Dodajte iseckanu čokoladu i prelijte toplom pavlakom. Mešajte dok se sve ne otopi i sjedini.

Umutite hladnu pavlaku u šlag pa je lagano umešajte u čokoladnu smesu da dobijete kremasti sladoled.

Na dno kalupa poređajte 8 keksića, preko sipajte smesu pripremljenog sladoleda i prekrijte drugim keksićima odozgo.  Stavite u zamrzivač najmanje 4 sata ili dok se potpuno ne stegne.

Izvadite iz kalupa isecite na porcije i ubodite štapiće.

Za premaz otopite čokoladu sa uljem. Uhvatite sladolede za štapić i umočite u čokoladu, pustite da se višak ocedi i po želji pospite izmrvljenim keksom. Vratite u zamrzivač još 15 minuta pre serviranja.

Bonus video

00:22
Sladoled od banane bez šećera Izvor: tik tok/ bearenger