Ovaj rolat je lagan, sočan i raskošno čokoladan, a ne sadrži ni brašno ni gluten. Priprema je jednostavna i brza, pa ga možete napraviti i kad nemate puno vremena. Uz maskarpone i orahe dobijate desert koji se topi u ustima i oduševljava na prvi zalogaj.
Osnovne informacije
Kuhinja: Internacionalna
Tip jela: Desert
Porcije/Količina: 6–8 parčića
Ukupno vreme pripreme: 35 minuta
Težina: Lako
Sastojci:
- 4 jajeta
- 4 kašike šećera
- 2 kašike kakao praha
- 50 g mlevenih oraha
- 250 g maskarpone sira
- 60 g crne čokolade
Priprema:
Napravite koru
Odvojite belanca od žumanaca. Umutite belanca u čvrst sneg. Dodajte šećer i žumanca pa kratko sjedinite. Dodajte kakao prah i mlevene orahe, pa lagano umešajte.
Ispecite koru
Prebacite smesu u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 12–15 minuta na 180°C. Odmah po vađenju urolajte koru zajedno s papirom i ostavite da se prohladi.
Pripremite fil
Otopite crnu čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj. Pomešajte mascarpone i otopljenu čokoladu dok ne dobijete gladak fil.
Formirajte rolat
Pažljivo odmotajte ohlađenu koru. Namažite je filom. Ponovo urolajte i ostavite u frižideru najmanje sat vremena da se stegne.
Bonus video
