Nema deteta koje ne voli šarene bombone, a ovaj kolač ih stavlja u prvi plan. Spoj tamne i bele čokolade u kremastim slojevima čini ga pravim praznikom za nepce. Nema pečenja ni komplikovanih koraka, pa ćete brzo dobiti veseli desert koji privlači i izgledom i ukusom.
Osnovne informacije
Kuhinja: domaća
Tip jela: Desert
Porcije/Količina: 10–12 parčadi
Ukupno vreme pripreme: oko 2 sata (sa hlađenjem)
Težina: lako
Sastojci:
Za koru:
- 40 g poluslatke čokolade (40–50% kakaoa)
- 55 g neslanog putera
- 30 g slatke pavlake
- 120 g mlevenog keksa
- 25 g šećera
- 12 g nezaslađenog kakao praha
Za ganaš od bele čokolade:
- 150 g bele čokolade
- 45 g slatke pavlake
- 45 g šarenih čokoladnih bombonica (m&m ili slične)
Za ganaš od crne čokolade:
- 150 g poluslatke čokolade (40–50% kakaoa)
- 120 g slatke pavlake
- Još šarenih bombonica za dekoraciju
Priprema:
Pripremite koru
Istopite čokoladu, puter i pavlaku na pari ili u mikrotalasnoj dok se ne sjedine. Umešajte mleveni keks, šećer i kakao. Utisnite smesu na dno kalupa obloženog papirom za pečenje i stavite u frižider da očvrsne.
Ganaš od bele čokolade
Zagrejte pavlaku do ključanja, pa prelijte preko izlomljene bele čokolade. Mešajte dok ne dobijete glatku kremu. Dodajte šarene bombonice i sjedinite. Prelijte preko kore i vratite u frižider dok se ne stegne.
Ganaš od tamne čokolade
Ugrejte pavlaku do ključanja i prelijte preko poluslatke čokolade. Mešajte dok se ne dobije sjajan i gladak ganaš. Prelijte preko belog sloja. Dekorišite dodatnim šarenim bombonicama. Ostavite kolač u frižideru najmanje 1–2 sata da se sve lepo stegne.
