Sastojci:

Za podlogu:

  • 200 g mlevenog keksa
  • 120 g otopljenog putera

Za fil:

  • 250 g pirea od breskve (sveže ili iz kompota)
  • 100 g krem sira (npr. maskarpone ili filadelfija)
  • 400 ml slatke pavlake za šlag

Za posipanje:

  • malo mlevenih badema

Priprema:

Leti niko ne voli da uključuje rernu, a svi bi rado nešto slatko posle ručka. Tu na scenu stupa keks torta – desert koji se pravi brzo, bez pečenja i bez muke. Lagana, osvežavajuća i kremasta, sa filom od breskvi i krem sira, ova torta je idealan izbor za tople dane. Dovoljno je nekoliko sastojaka i malo volje, a rezultat je letnji kolač koji nestaje brzinom svetlosti.

Savet:

Ako koristite breskve iz kompota, dobro ih procedite i izmiksajte u pire – biće punijeg ukusa, a fil čvršći.

Pomešajte mleveni keks i otopljeni puter. Dobro sjedinite i utisnite na dno kalupa, obloženo papirom za pečenje. Ostavite u frižideru dok pravite fil.

Umutite krem sir i pire od breskve, pa dodajte slatku pavlaku za šlag i sve zajedno umutite dok ne postane kremasto i penasto. Prelijte fil preko podloge od keksa, poravnajte špatulom i pospite mlevenim bademima po vrhu. Ostavite tortu da odstoji u frižideru najmanje 20 minuta.

Bonus video

00:44
Američki keks sa čokoladom punjen karamelom Izvor: Instagram/missthessa_