Prelepe letnje boje ovog tarta neka ukrase vašu trpezu. A ukoliko niste fan limuna, isprobajte recept za banana split tart.
Sastojci:
Za podlogu:
- 1 žumance
- 200 g brašna
- 50 g šećera u prahu
- 125 g putera (hladnog, ne sa sobne temperature)
- Narendana korica jednog limuna
- 2 kašike hladne vode
Fil:
- 250 ml slatke pavlake
- 125 g šećera
- 5 jaja
- 125 ml soka od limuna (isceđenog)
- Izrendana kora jednog limuna
Priprema:
U blenderu pomešati brašno, šećer u prahu, narendanu koru limuna i puter. Sjediniti (ukoliko treba kašikom spustite deo testa, ako se podigne uz ivice). Zatim dodati žumance, sjediniti opet, pa naknadno dodati jednu po jednu kašiku vode.
Prebaciti u plastičnu foliju i ostaviti da odstoji u frižideru oko 20 minuta. Zatim prebaciti i istanjiti testo u pleh u kome ćete ga peći.
Preko staviti pek papir, a u njega pasulj (ili ukoliko imate one kuglice za pečenje) i tako peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10 minuta.
Izvaditi iz rerne, pa vratiti da se peče još deset minuta, ali bez pasulja i papira. Izvaditi iz rerne i ostaviti da se hladi dok spremate fil.
Fil:
Uključiti rernu na 100 stepeni. Slatku pavlaku sipati u šerpicu, dodati šećer i staviti da se greje dok ne počnu da se pojavljuju mehurići (ali ne i da provri). Umutiti jaja u činiji i tome dodati slatku pavlaku sa šećerom sve vreme mešajući. Dodati sok od limuna i narendanu koricu limuna. Tu smesu pažljivo sipati preko pečene korice.
Vratiti u rernu i prvo peći na 100 stepeni pola sata, a zatim povećati temperaturu na 140 stepeni i peći jos 40 minuta.
Izvaditi iz rerne i ostaviti da se kompletno ohladi, a zatim i da prenoći u frižideru.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE .
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: Stvar ukusa/Milas homemade