Ljubitelje laganih i sočnih kolača kao što je koh, oduševiće ova čokoladna verzija. Turski mokri kolač se pravi brzo i jednostavno, skroz je od čokolade, a dekoriše se kokosom. Ne postoji bolja kombinacija. Možete ga jesti posle ručka, ali možete i da poslužite goste. Kada mekani biskvit natopite filom dobijete jedan od najsočnijih kolača ikada. Podseća na koh zato što i kod njega mekani biskvit natopite mlekom i dobijete laganu poslasticu.
Sastojci:
Za koru:
- 4 jajeta
- 1 čaša šećera
- 1 čaša mleka
- 1/2 šolje ulja
- 1 čaša brašna
- 2 kesice praška za pecivo
- 3 kašike kakaoa
Za fil:
- 1,5 šolja mleka
- 1 čaša šećera
- 1/2 šolje ulja
- 3 kašike kakaoa
Za dekoraciju:
- kokos
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte mleko i ulje. Pormešajte, pa sipajte brašno, prašak za pecivo i kakao. Sve dobro sjedinite. Sipajte smesu u nauljeni pleh i pecite na 170°C nekih 25-30 minuta. U šerpu sipajte mleko, šećer, ulje i kakao. Kuvajte dok ne provri, povremeno mešajući. Izvadite koru iz rerne i isecite na kocke, pa čačkalicom izbodite na nekoliko mesta. Prelijte sa filom i ostavite nekih 10 minuta.
Dekorišite sa kokosom.