TULUMBE - OMILJENI SLATKIŠ IZ DETINJSTVA: Primenite ovaj trik i biće natopljene sirupom iznutra, a hrskave spolja

Evo kako da pravite tulumbe kao što su nekada radile naše bake.

Shutterstock

Tulumbe su jedan od onih slatkiša koji smo svi voleli da jedemo kao deca. Ovaj recept je zaista toliko jednostavan i brz, tako da će vas sigurno podsetiti na bakinu kuhinju. Od ove količine sastojaka dobićete dovoljnu meru da se cela porodica zasladi i sutradan. 

Sastojci:

  • 300 g brašna
  • 100 ml ulja
  • 700 g šećera
  • 4 jajeta
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 l vode
  • 1 limun
  • prstohvat soli

Priprema:

Staviti pola litra vode da provri, dodati ulje i prstvohvat soli. Kada je provrilo sklonite sa ringle, potom dodati brašno i prašak za pecivo, pa sve dobro izmešati. Kad se ohladi, dodavati jaja, jedno po jedno i mešati. Smesu sipati u špric, pa pažljivo istiskivati tulumbe na tanjir. Za pripremu sirupa šećer i drugu polovinu vode kuvati, kad provri kuvati još desetak minuta. Nakon toga dodati i sok od jednog limuna. U dublju šerpu ili tiganja sipajte dosta ulja i pržiti tulumbe na umerenoj temperaturi, dok ne dobiju zlatastu koricu. Tople, ali ne vrele tulumbe, stavite u hladan sirup, da bi ga bolje upile. Neka se sve ohladi na sobnoj temperaturi, a onda pokrijte folijom i stavite u frižider na nekoliko sati.

Izvor: Stvar ukusa