1. U dublju posudu stavite puter, nalijte vodom i ostavite da provri. Zatim sklonite sa ringle, sipajte brašno i temeljno mešajte drvenom kašikom dok ne dobijete glatku smesu koja se odvaja od posude. Dok je testo još uvek mlako, dodajte jedno po jedno jaje, šećer i so i snažno umutite testo.
2. Rernu zagrejte na 200 stepeni. Sa konditorskim špricem napravite štapiće koji su dugi 15-20 cm. Pecite ih oko 15 minuta dok ne dobiju zlatnu boju. Ove uštipke takođe možete pržiti u vrelom ulju.
3. Šećer pomešajte sa cimetom. Pripremljene vruće uštipke odmah posipajte mešavinom šećera i cimeta, položite na tanjir i ostavite da se potpuno ohlade.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: ženski magazin
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus