U brašno dodajte prašak za pecivo, istopljen margarine ili mast, jaja i šećer. Umesite testo i podelite ga na dva dela. Oklagijom razvijte kore. Položite jednu koru u podmazanu tepsiju, po njoj rasporedite višnje i prekrijte drugom korom. Pecite na 180-200 stepeni dok ne porumeni. Kad se ohladi, isecite na kocke i pospite šećerom u prahu.
Lenja pita s višnjama
Ova poslastica podseća na dva klasika domaće kuhinje - lenju pitu i omiljeni kolač s višnjama.
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus