Od kada su se početkom sedamdesetih godina prošlog veka u kuvarima pojavili prvi recepti za mafine, oni sve više osvjaju simpatije sladokusaca. Svoju popularnost duguju ne samo savršenom ukusu, već i lakoj pripremi. Kako danas ljudi imaju sve manje vremena, svi pribegavaju receptima gde se samo pomešaju sastojci. Ovi čokoladni mafini će vas oduševiti na prvi zalogaj, a kisela pavlaka ih čini neverovatno slasnim i mekanim. Uživajte! 

  • Sastojci:
  • 2 jajeta 
  • 180 g kisele pavlake 
  • 120 ml mleka 
  • 2 kašičice ekstrakta vanile 
  • 210 g brašna 
  • 60 g kakaoa 
  • 200 g šećera 
  • 1,5 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • prstohvat soli
  • 200 g čokolade
  • 100 g čokoladnih mrvica
  • 120 ml ulja

Priprema: 
U posudi pomešajte prosejano brašno, kakao, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, so i šećer. U drugoj posudi pomešajte jaja, ulje, vanilu, pavlaku i mleko, pa onda umutite. Pomešajte suve i mokre sastojke i lepo sjedinite. Sipajte istopljenu čokoladu i sjedinite, pa sipajte u kalup za mafine koji se obložili papirnim kalupima. Pospite čokoladne mrvice preko. Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C tačno 6 minuta, pa smanjite temperaturu na 180°C i pecite još 14 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa