Od kada su se početkom sedamdesetih godina prošlog veka u kuvarima pojavili prvi recepti za mafine, oni sve više osvjaju simpatije sladokusaca. Svoju popularnost duguju ne samo savršenom ukusu, već i lakoj pripremi. Kako danas ljudi imaju sve manje vremena, svi pribegavaju receptima gde se samo pomešaju sastojci. Ovi čokoladni mafini će vas oduševiti na prvi zalogaj, a kisela pavlaka ih čini neverovatno slasnim i mekanim. Uživajte!
- Sastojci:
- 2 jajeta
- 180 g kisele pavlake
- 120 ml mleka
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 210 g brašna
- 60 g kakaoa
- 200 g šećera
- 1,5 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica sode bikarbone
- prstohvat soli
- 200 g čokolade
- 100 g čokoladnih mrvica
- 120 ml ulja
Priprema:
U posudi pomešajte prosejano brašno, kakao, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, so i šećer. U drugoj posudi pomešajte jaja, ulje, vanilu, pavlaku i mleko, pa onda umutite. Pomešajte suve i mokre sastojke i lepo sjedinite. Sipajte istopljenu čokoladu i sjedinite, pa sipajte u kalup za mafine koji se obložili papirnim kalupima. Pospite čokoladne mrvice preko. Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C tačno 6 minuta, pa smanjite temperaturu na 180°C i pecite još 14 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom