1. Pomešajte u činiji obe vrste brašna, koje ste prosejali zajedno sa praškom za pecivo. 


Sastojci:

120 g mekog kukuruznog brašna

120 g mekog pšeničnog brašna

2 kašičice praška za pecivo

200 g kukuruza iz konzerve

60 g šećera

50 g maslaca

2 jajeta

2,5 dl mleka

2 kašike žutog šećera

2. Dodajte oceđeni kukuruz, kristal šećer, 40 g maslaca istopljenog na pari, umućena jaja, i na kraju sipajte mleko u tankom mlazu. 

3. Sve dobro mutite dok ne dobijete ujednačeno testo. 

4. Sipajte ga u kalup koji ste prethodno premazali preostalim maslacem, i pospite po površini žuti šećer. 

5. Stavite u zagrejanu rernu i pecite oko 40-50 minuta na 180ºC. 

6. Kada je kolač pečen, ostavite ga 5 minuta da odstoji u kalupu, a onda ga izručite na tacnu. Poslužite uz omiljenu marmeladu. 

Izvor: Hrana za dušu