1. Pomešajte u činiji obe vrste brašna, koje ste prosejali zajedno sa praškom za pecivo.
2. Dodajte oceđeni kukuruz, kristal šećer, 40 g maslaca istopljenog na pari, umućena jaja, i na kraju sipajte mleko u tankom mlazu.
3. Sve dobro mutite dok ne dobijete ujednačeno testo.
4. Sipajte ga u kalup koji ste prethodno premazali preostalim maslacem, i pospite po površini žuti šećer.
5. Stavite u zagrejanu rernu i pecite oko 40-50 minuta na 180ºC.
6. Kada je kolač pečen, ostavite ga 5 minuta da odstoji u kalupu, a onda ga izručite na tacnu. Poslužite uz omiljenu marmeladu.
Izvor: Hrana za dušu
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus