1. Napomene: Čaša je od 2dl, ukoliko želite malo drugačije vafle, jednu čašu brašna zamenite krupno mlevenim pečenim lešnikom, ukus je savršen. Po želji u smesu dodajte seckanu čokoladu ili neko suvo voće.
2. Pekač za bakin kolač (vafle) uključiti da se zagreje.
3. Pomešati suve sastojke - brašno, prašak za pecivo, šećer i vanilin šećer.
4. Zatim dodati jaja, ulje i mleko, pa sve dobro izmešati da se dobije fina smesa.
5. Blago pouljiti pekač za vafle (tako svaki put kad se stavlja nova količina smese) i kutlačom izliti smesu na sredinu pekača, sačekati 10 sekundi, poklopiti i peći 2 do 3 minuta. Tako ponavljati dok se ne potroši smesa.
6. Služiti same ili uz čokoladni krem, džem, pekmez, voće...
Izvor: Nezavisne
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus