1. U mleveno salo dodati šaku brašna pa malo mešati rukom i ostaviti na toplom da malo omekša. U brašno dodati mast, jaje i so, kao i vino i zamesiti testo da bude glatko.
2. Testo razvući na 1cm debljine u pravougaonik i namazati salom a zatim ga presavijati. Zatim to ponoviti još dva puta. Testo zatim ostaviti da odmara 30 min uvijeno u foliju. Testo još dva puta tako razvijati i mazati i odmarati po pola sata.
3. Kad je treći put namazano i odmaralo razviti ga što tanje i seći po želji, stavljati džem, presaviti i pritisnuti prstom ispod džema malo da džem ne iscuri.
4. Peći na 200 stepeni oko 15 min.
5. Kad su pečeni i malo se prohlade posuti ih šećerom u prahu.
Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus