1. U mleveno salo dodati šaku brašna pa malo mešati rukom i ostaviti na toplom da malo omekša. U brašno dodati mast, jaje i so, kao i vino i zamesiti testo da bude glatko. 


Sastojci:

250 gr mlevenog sala

310-350 g brašna

100 ml belog vina

1 kašičica masti

1 jaje

malo soli

džem

šećer u prahu

1 vanilin šećer

2. Testo razvući na 1cm debljine u pravougaonik i namazati salom a zatim ga presavijati. Zatim to ponoviti još dva puta. Testo zatim ostaviti da odmara 30 min uvijeno u foliju. Testo još dva puta tako razvijati i mazati i odmarati po pola sata.

3. Kad je treći put namazano i odmaralo razviti ga što tanje i seći po želji, stavljati džem, presaviti i pritisnuti prstom ispod džema malo da džem ne iscuri. 

4. Peći na 200 stepeni oko 15 min. 

5. Kad su pečeni i malo se prohlade posuti ih šećerom u prahu.

Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.rs