OBIČNO IH NE PRAVITE SA OVA 2 SASTOJKA: Isprobajte tajnu recepturu za MEKANE KROFNE kakve do sada niste probali

Ako želite nešto potpuno drugačije onda obavezno isprobajte recept za krofne za koje vam nije potrebno belo brašno ni kvasac.

Printscreen/YT/ Schnelle Rezepte

Do sada sigurno niste pravili ovakve krofne, ovo je njihova zdrava verzija. Uvek ste koristili i brašno i kvasac, a sada možete da napravite testo za omiljenu slatku poslasticu sa bananom i kefirom. Nikad brže i lakše, a kada ih ispečete umočite ih u istopljnu čokoladu. Savršen zalogaj za kišna popodneva, ali i kada je napolju sunce. Ne postoji osoba koja će odbiti krofne, a pripremljene na ovaj način će vam se zaista dopasti. 

Sastojci:

  • 1 banana
  • 2 jajeta 
  • 3 kašike kefira
  • 5 kašika kukuruznog brašna
  • 5 g praška za pecivo
  • 80 g čokolade

Priprema:

Izgnječite bananu da dobijete pire, a zatim odvojite belanca od žumanaca. U bananu dodajte žumanca, a zatim i kefir, kukuruzno brašno i prašak za pecivo. Posle svakog dodavanja umutite žicom. Umutite belanca u čvrst šne i dodajte u smesu sa bananama. Lagano promešajte i sipajte smesu u kalup za krofne. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C nekih 12-15 minuta. Čokoladu istopite i umočite krofne.