Pite se prave na razne načine, a kako je izbor veliki, često ni ne možemo da se odlučimo za omiljenu. Kada je reč o slatkim varijantama, najviše se jedu one od jabuka i višanja. Međutim, obavezno isprobajte ovaj recept ako je do sada niste pravili od banane. Jednostavno se prave, brzo su gotove, a ni rerna ni kore vam nisu potrebne. Napravite ovu pitu od hleba, koju ćete filovati bananama, premazati jajima i na kraju ispržiti u tiganju za manje od 15 minuta. Uverite se u ukus ove neobične pite bez kora, koju je pogledalo preko 5 miliona ljudi.
Sastojci:
- 2 velike banane
- 2-3 kašike putera
- 2 jaja
- 1 kašika šećera
- 2 kašike mleka
- 5 kriški hleba
- 1/2 kašičice cimeta
Priprema:
Isecite banane, pa ih stavite u tiganj sa puterom, pošećerite ih i kuvajte sve dok skroz ne omekšaju. Isecite koricu hleda ili tosta, pa poravnajte svaki oklagijom. U jednoj činiji umutite jaja, cimet i mleko. Na svaku krišku nanesite dve kašike banana. Premažite jajima, urolajte, pa svaki rolat umočite u jaja. U tiganju sa puterom pržite rolat sa obe strane dok ne dobijete zlatnu boju.