Pravili ste na razne načine - čokoladne mafine, sa jabukama, bananama... Ali, svi ti kolači se peku. Sa ovom pripremom dobijate mekše i vazdušastije testo, a rerna vam uopšte nije potrebna. Kako bi testo bilo tako savršeno kuvajte mafine na pari. Glavni sastojak ovako divnih belih mafina je mleko.
Sastojci:
- 1 jaje
- prstohvat soli
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 70 g šećera
- 110 g brašna za kolače
- malo praška za pecivo
- 85 g mleka
- 10 g neslanog putera
Priprema:
Pomešajte jaje, so, vanilu i kratko umutite. Zatim dodajte šećer i umutite penasto. Dodajte prosejano brašno koje ste pomešali sa praškom za pecivo. Sipajte i polovinu mleka, pa umutite žicom. Zatim dodajte preostalo mleko i istopljeni puter. U aluminujumske kalupe stavite paprine kalupe za mafine. Sipajte smesu skoro do vrha, pa kuvajte na pari.