KARNEVALSKE RAVIOLE: Omiljenu italijansku testeninu sada napunite vanila kremom i eto odlične poslastice

Pržene raviole sa vanila kremom postaće vam omiljeni desert.

Printscreen/YT/Cookist wow

Raviole punjene spanaćem, sirom ili pršutom svi vole. Lako se prave samo se skuvaju, pa preliju bešamel ili paradajz sosom. Sada napravite slatku verziju, karnevalske raviole, sa predivnim vanila kremom. Testo možete da punite i sa nutelom, džemom, pudingom... 

Vanila krem se pravi lako i brzo, a ovde pročitajte recept. 

Sastojci:

  • 300 g brašna
  • prstohvat soli
  • 40 g šećera
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 jaje
  • 1 korica limuna
  • 40 ml ulja
  • 70 ml mleka
  • 150 g vanila krema

Priprema:

Brašno, so i prašak za pecivo pomešajte u jednoj posudi, a u drugoj umutite jaja sa šećerom, pa dodajte ulje, rendanu koru limuna i mleko. Pomešajte obe smese i umesite testo. Pokrijte i ostavite 30 minuta u frižideru. Podelite testo na 2 dela i razvucite svaki deo. Sipajte po kašiku nadeva i na jednu polovinu testa sa malim razmakom. Preklopite drugom polovinom testa i isecite raviole. Pržite u zagrejanom ulju. 

Izvor: Stvar ukusa