Sastojci:
- 120 ml vode
- 120 ml punomasnog mleka
- 8 kašika putera
- 1 kašičica šećera
- 0,25 kašičice soli
- 125 g univerzalnog brašna
- 4 velika jajeta, sobne temperature
- ulje za prženje
- 30 g šećera u prahu, za posipanje
Recept za italijanske krofnice:
Kako biste napravili ove krofne, prvo u velikoj šerpi od 3 litra pomešajte vodu, mleko, puter, šećer i so. Dovedite do ključanja na srednjoj vatri, često mešajući. Sklonite sa vatre i umešajte brašno odjedno. Kada se sve sjedini, vratite šerpu na srednju vatru i neprestano mešajte još 1 do 2 minuta da biste oslobodili višak vlage i delimično skuvali brašno. Testo će izgledati glatko, a na dnu šerpe će se formirati tanak film.
Prebacite testo u veliku posudu i mikserom mutite srednjom brzinom 1 minut da se smesa malo ohladi. Dodajte 4 jajeta, dodajući ih jedno po jedno. Kada se sva jaja sjedine, mutite još jedan minut dok testo ne postane glatko. Prebacite testo u poslastičarsku sa otvorom od 1,2 cm.
Zagrejte ulje i ubacite testo dužine 2,5 cm u vruće ulje, tako da ga brzo sečete dok ga ubacujete u ulje. Pržite ukupno 4-5 minuta, okrećući ih na pola pečenja, a zatim ih prebacite na tanjir obložen papirnim ubrusom da upije višak ulja. Na kraju pospite šećerom u prahu pre serviranja. Možda ćete želeti da napravite i brzinske krofnice od banana.
Pročitajte kako se prave vazdušaste krofne iz air fryera
BONUS VIDEO
StvarUkusa